Ingrediente
- 500 g branza dulce de vaci (grasa)
- 250-350 g faina
- 2 oua
- 6 linguri zahar
- 16 g zahar vanilat
- 1 esenta de lamaie
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- smantana
- dulceata acrisoara
Mod de preparare video
- Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de papanasi cu branza de vaci il gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Nutritie pe portie/bucata
Reteta de papanasi cu branza de vaci este una foarte iubita in familia mea. Nimeni nu refuza o portie de papanasi calzi acoperiti de smantana si dulceata dulce-acrisoara. Si pentru ca se fac asa usor este pacat sa nu-i faceti acasa macar uneori, mai ales ca in acest fel puteti fi siguri ca mancati intr-adevar papanasi si nu gogosi cu foarte putina branza in compozitie.
Recunosc ca acesti papanasi cu branza de vaci erau deserul pe care il comandam mereu la restaurant, mai ales in Romania sunt in aproape toate meniurile restaurentelor, chiar si in cele internationale. Pentru ca au fost cazuri in care papanasii serviti nu erau tocmai ce trebuie, m-am ambitonat si i-am preparat acasa. In acest fel puteam sa controlez cantitatea de branza din aluat si cel mai important, foloseam ulei proasptat pentru a-i praji si nu un ulei in care s-au prajiti papanasi de sute si sute de ori.
Reteta e simpla si usoara. Nu aveti nevoie de foarte multe ingrediente si nici de prea mare indemanare. Cea mai importanta este branza. Trebuie neaparat sa folositi branza de vaci grasa si care sa contina cat mai putina apa. Branza degresata nu e potrivita in aceasta reteta, asa ca o puteti folosi la altceva, dar nu la papanasi. Foarte importanta este si cantitatea de faina. Nu adaugati faina in exces. Chiar daca aluatul este lipicios, folositi faina pentru a modela papanasii, dar nu adaugati prea multa in compozitie. Cu cat adaugati mai multa faina, cu atat papanasii vor fi mai putin pufosi.
Prajiti papanasii in baie de ulei si aveti grija ca uleiul sa fie bine incalzit, asta pentru ca papanasii sa nu absoarba prea multa grasime. Testati uleiul cu o bucatica de aluat, daca bucatica de aluat nu sfaraie, uleiul mai trebuie incalzit. Daca se rumeneste foarte repede, uleiul este prea incins. Acesti papanasi sunt absolut deliciosi. Serviti-i cu smantana si cu dulceata voastra preferata, de preferat una dulce-acrisoara cum e cea de zmeura, visine sau fructe de padure. Savurati-i si sunt convinsa ca nu veti mai comanda papansi de la restaurant.
Super buni.
Chiar acum mă apuc sa fac !