Ingrediente
- 200 g Nutella
- 140 g faina
- 120 g unt moale
- 60 g migdale maruntite
- 40 g zahar pudra
- semintele de la o pastaie de vanilie
- putina sare
Mod de preparare video
- Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de fursecuri semiluna cu vanilie il gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Nutritie pe portie/bucata
Reteta de fursecuri semiluna cu vanilie este ideala pentru Craciun. Sunt acele de fursecuri nisipoase care pur si simplu se topesc in gura si care sunt mereu pe placul tuturor. De sarbatori e o ocazie perfecta sa facem fursecuri alaturi de cei mici. Se vor distra pe cinste si e minunat sa avem o traditie pe care s-o tot repetam in fiecare an. Sunt de parere ca e bine sa-i implicam pe cei mici in pregatirile de sarbartori. Si e bine sa-i implicam in general in tot ceea ce inseamna bucatarie. Nu trebuie sa-i punem sa faca lucruri complicate, dar le putem da sarcini usoare. Sa spele legumele, sa curate usturoi pentru piftii, sa amestece compozitia pentru fursecuri si biscuiti.
Aceste fursecuri semiluna cu vanilie sunt de-a dreptul minunate. Sunt fragede, foarte fine si se topesc in gura. In plus, se fac usor si sunt foarte gustoase. In compozitie puteti pune migdale, alune, nuci, fistic. Nu are nicio importanta. Pentru textura caracteristica aveti nevoie de unt bun si gras, cu cel putin 80% grasime. Trebuie neaparat sa fie la temperatura camerei pentru a se amesteca usor si uniform in compozitie. Pentru aroma am folosit semintele unei pastai de vanilie, insa puteti folosi si esenta de vanilie. E buna si esenta de lamaie, portocala sau migdale. Depinde doar de gustul vostru. Eu urasc esenta de migdale, de exemplu. Nu-mi place si n-o folosesc decat foarte rar si in cantitati foarte mici.
Fursecuri semiluna cu vanilie, cum obtinem un aluat fraged si gustos?
Pentru un aluat fraged trebuie sa tinem cont de un lucru foarte important. Acesta nu trebuie framantat excesiv. Pur si simplu se framanta pana cand toate ingredientele sunt incorporate. Nu e nevoie sa insistam pentru ca vom obtine niste fursecuri tari si dense. Un alt lucru important e sa nu coacem prea mult aceste fursecuri semiluna cu vanilie. Cat sunt calde sunt foarte moi, insa pe masura ce se racesc, se intaresc. Trebuie sa ramana cat se poate de albe si sa fie doar usor rumenite pe margini. Dupa ce s-au racit complet, se pot glazura. Eu le-am inmuiat pe jumatate in Nutella usor incalzita. Ce poate fi mai bun ca un fursec cu Nutella? In plus, sub capac gasiti si ustensile pentru a decupa si decora fursecuri.
Puteti glazura fursecurile si in intregime, insa e suficient sa fie doar pe jumatate glazurate. In felul acesta, cei mici nu se vor murdari cu crema de ciocolata. Eu va recomand sa faceti portie dubla pentru ca aceste fursecuri semiluna cu vanilie sunt asa de bune, ca dispar imediat. Se si pastreaza foarte bine pentru saptamani intregi, neavand oua in compozitie. Va asigur insa ca nu vor avea timp sa stea nici macar o zi. Atat sunt de bune! Daca va plac deserturile cu Nutella, va recomand si reteta mea de baci din dama. Alte fursecuri foarte gustoase, facute cu alune de padure. Sper din suflet sa va bucurati si voi de aceste fursecuri si sa le pregatiti alaturi de cei mici sau de cei mari! Sarbatori fericite!