Print

Baigli / Beigli - cozonac unguresc - reteta video

Baigli sau beigli este un cozonac unguresc cu umplutura bogata de nuca sau mac. Baigli nu se aseamana totusi cu cozonacul nostru traditional.
Fel Desert
Bucatarie Ungureasca
Preparare 1 ora
Gatire 30 minute
Timpul total 1 ora 30 minute
Servire 20 portii
Calories 390kcal

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 200 g unt
  • 500 g faina
  • 150 ml lapte caldut
  • 70 g zahar pudra
  • 10 g drojdie proaspata
  • 2 galbenusuri
  • 1 esenta de vanilie
  • coaja de la o lamaie
  • putina sare

Pentru umplutura de nuca:

  • 100 ml lapte
  • 250 g nuca macinata
  • 70 g zahar
  • 70 g stafide
  • 1 esenta de vanilie
  • coaja de la o lamaie

Pentru umplura de mac:

  • 250 g mac macinat
  • 100 ml lapte
  • 70 g zahar
  • 70 g stafide
  • 1 esenta de vanilie
  • coaja de la o lamaie

Mod de preparare:

  • Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de cozonac unguresc il gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!

Video

Nutrition

Calorii: 390kcal | Glucide: 41g | Proteine: 8g | Grasimi: 22g | Grasimi saturate: 7g | Colesterol: 42mg | Sodiu: 86mg | Potasiu: 261mg | Fibre: 4g | Zahar: 12g | Vitamina A: 305IU | Vitamina C: 0.7mg | Calciu: 222mg | Fier: 3mg