Supa rece de castraveti este o reteta usoara, sanatoasa si racoritoare. Eu de fel sunt mare amatoare de supe reci, pregatite rapid, cu ingrediente proaspete si sanatoase. Le mananc cu placere, mai ales vara, dar si in orice alta perioada a anului. Aceasta supa rece de castraveti contine unele din ingredientele mele preferate, cum ar fi castravetii, ceapa verde si iaurtul. Pentru a o prepara, am folosit blenderul Oster, ajutorul meu de nadejde la tot ce inseamna preparate pasate.
Imi place pentru ca este extrem de puternic si are 4 lame foarte ascutite care pot marunti extrem de fin aproape orice ingredient. Asa s-a intamplat si cu gheata pe care am folosit-o in supa rece de castraveti, in doar cateva secunde a pulverizat-o atat de fin astfel incat nu am simtit cristale de gheata in preparatul final. Despre nuci nici nu cred ca mai este nevoie sa va mai spun, mai ales daca ati vazut reteta mea de Unt de arahide facuta tot cu Oster-ul, unde blenderul a transformat arahidele intr-o pasta incredibil de fina.
Ce-mi mai place la Oster, este faptul ca are bolul din sticla, dupa cum stiti eu prefer sa folosesc sticla in bucuatarie, si ca are toate angrenajele din metal, ceea ce-l face foarte durabil in timp. Revenind la reteta noastra de supa rece de castraveti, am inceput prin a taia toate legumele. Vreau sa precizez ca nu este nevoie sa le taiati la fel de subtire ca mine, este doar defect profesional :))) ci puteti taia castravetii in bucati mari, iar ceapa verde doar in jumatate.
Pentru iaurt, eu am folosit iaurt grecesc, dar voi puteti folosi orice fel de iaurt natural, mai slab sau mai gras. Menta si mararul se pot inlocui cu alte ierburi aromatice sau se pot chiar omite. Important e sa obtineti o supa rece de castraveti pe gustul vostru. Serviti supa rece cu crutoane sau ca atare alaturi de un preparat principal usor.