Prajitura alba ca zapada de post – reteta vide

Prajitura alba ca zapada de post
5/52 voturi
Preparare 1 ora
Gatire 1 ora
Timpul total 2 ore
Categorie Desert
Bucatarie Romaneasca
Servire 18 portii

Ingrediente
 

Pentru foi:

  • 100 g zahar
  • 600 g faina
  • 200 ml bautura vegetala Alpro this is not m*lk
  • 200 ml ulei
  • 10 g praf de copt
  • 1 lingura esenta de lamaie
  • putina sare

Pentru crema:

  • 150 g amidon de porumb
  • 250 g zahar
  • zeama de la 2 lamai
  • 1,5 litri bautura vegetala Alpro this is not m*lk
  • 150 g ulei de cocos
  • coaja de la 2 lamai

Mod de preparare
 

  • Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de prajitura alba ca zapada de post le gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Ai incercat aceasta reteta?Urmareste-ma pe @JamilaCuisine sau tag #jamilacuisine!

Reteta de prajitura alba ca zapada de post este una ideala pentru cei care nu consuma alimente de origine animala. Bineînteles ca este minunata si pentru persoanele care tin post. În perioada posturilor dulciurile sunt ceva mai greu de facut pentru ca necesita de obicei lapte, oua si unt. În copilaria mea bunica tinea post si îmi amintesc ca dulciurile nu faceau parte din dieta ei. Mânca cel mult putin gem cu pâine. Se axa mai mult pe ciorbe, cum ar fi ciorba de legume si ca fel principal avea fie o varza calita fie o mâncare cu legume. Mâncarurile erau tot timpul simple, gustoase si se faceau repede. Nu avea nici o problema se tina post negru, adica sa nu manânce nimic pâna la asfintitul soarelui. Facea acest lucru în special vinerea.

îmi place reteta de prajitura alba ca zapada de post pentru ca are gustul celei obisnuite, desi nu contine niciun ingredient de origine animala. foile sunt fragede, crema este delicioasa si prajitura pur si simplu se topeste în gura. Este genul de desert pe care îl puteti face în orice perioada a anului nu numai pentru posturi. Pentru cei care nu consuma alimente de origine animala este si mai speciala. De obicei nu se pot bucura de prajiturile clasice pentru ca aproape toate contin macar un ingredient care nu este vegan. Prajiturile vegane din comert sunt de obicei scumpe, destul de greu de gasit si nu toata lumea se poate bucura de ele. Aceasta reteta este perfecta pentru ei.

Cum facem o prajitura alba ca zapada de post super aromata si gustoasa?

Pentru aceasta prajitura alba ca zapada de post cea mai importanta este crema. Eu am realizat-o folosind bautura vegetala Alpro this is not m*lk cu 3,5 % grasime. Este o batura vegetala pe baza de ovaz si e foarte gustoasa. Se poate bea ca atare, se poate adauga în cafea sau în diferite preparate. Este perfecta si pentru persoanele care au intoleranta la lactoza sau la proteina laptelui de vaca. Pentru aroma am adaugat coaja de lamâie, iar pentru gustul acrisor, zeama de lamâie. Ajustati coaja si zeama în functie de preferintele voastre si adaugati la nevoie si esenta. Intotdeauna gustati crema si ajustati aromele sau cantitatea de zahar. In felul acesta crema va fi perfecta.

Nici foile pentru aceasta prajitura zapada de post nu sunt greu de facut. Se fac aproape la fel ca cele din reteta clasica si chiar se întind mult mai usor. Eu am optat pentru niste foi mai subtiri astfel încât prajitura pur si simplu sa se topeasca în gura. Voi puteti face foile si mai groase însa tineti cont ca trebuie sa adaugati crema fierbinte astfel încât ca ele sa se înmoaie bine. Înca mai puteti adauga si cacao daca doriti o crema cu gust de ciocolata. însa nu uitati sa omiteti zeama si coaja de lamâie. Dupa ce ati montat prajitura trebuie neaparat s-o lasati la frigider macar peste noapte. Puteti apoi s-o portionati si s-o serviti. Încercati si reteta mea de tort de post un alt desert vegan minunat!

Mod de preparare prajitura alba ca zapada:

RETETA NOUA

Cheesecake cu mere si crumble – reteta video

Cheesecake cu mere si crumble - reteta video Cheesecake cu mere si crumble, un desert cu o crema foarte fina, o crusta frageda, umplutura de...

Urmăriți-ne pe:

1,105,841FaniÎmi place
220,877CititoriConectați-vă
1,690,000AbonațiAbonați-vă

Retete populare