Acasa Retete Video Diverse Maioneza vegana fara oua / Maioneza de post

Maioneza vegana fara oua / Maioneza de post

Maioneza vegana fara oua / Maioneza de post
Preparare 1 min
Timpul total 1 min
Categorie Sosuri
Bucatarie Romaneasca
Servire 6 portii
Calorii 304 kcal

Ingrediente
 

  • 100 ml lapte de soia
  • 200 ml ulei
  • 1 lingura mustar
  • zeama de lamaie
  • sare
  • piper

Mod de preparare
 

  • Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de maioneza vegana il gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Mergeti la reteta video completa!

Nutritie

Calorii: 304kcalGlucide: 1gProteine: 1gGrasimi: 34gGrasimi saturate: 2gSodiu: 36mgPotasiu: 24mgFibre: 1gZahar: 1gVitamina A: 66IUVitamina C: 1mgCalciu: 23mgFier: 1mg
Ai incercat aceasta reteta?Urmareste-ma pe @JamilaCuisine sau tag #jamilacuisine!

Maioneza vegana sau maioneza de post este ideala pentru vegani, vegetarieni sau pentru persoanele care tin post. Bineinteles ca poate fi consumata de oricine, mai ales daca ne ferim de ouale crude din maioneza clasica. E perfecta si in perioadele in care vrem sa evitam produsele de origine animala. Este extem de simplu de facut, foarte gustoasa iar partea cea mai buna este ca maioneza vegana este gata in 30 de secunde. Sunt momente in care avem nevoie de maioneza penru diferite retete, iar maioneza din comert nu e intotdeauna gustoasa sau de buna calitate. Am mancat maioneza din comert doar de cateva ori in sarcina si sincer nu-s mare fan. Prefer sa-mi fac maioneza in casa pentru ca stiu exact ce-am pus in ea si pentru ca gustul este incomparabil.

Am pregatit aceasta maioneza vegana cu lapte de soia. Acesta are suficienta proteina cat sa ne ajute sa obtinem o consistenta ferma a maionezei. Puteti totusi sa folositi orice alt lapte vegetal gasiti. Va trebui sa va uitati pe ambalaj pentru ca trebuie sa aiba macar 3g de proteina pentru 100ml de produs. Daca nu tineti ca maioneza sa fie vegetariana sau de post, puteti folosi chiar lapte de vaca cu cel putin 3,5% grasime. Cu cat laptele e mai gras, cu atat maioneza va fi mai ferma. Foarte important este sa aveti ingrediente la temperatura camerei, sa aveti ulei de buna calitate si sa puneti suficient mustar. Mai aveti nevoie de zeama de lamaie sau otet si evident de sare si piper.

Cum obtinem o maioneza vegana ferma si consistenta?

Pentru o maioneza vegana sau o maioneza de post ferma aveti nevoie de un mixer vertical cu puterea de cel putin 700W . Eu am folosit unul cu 1000W, foarte puternic cu ajutorul caruia obtin de fiecare data o maioneza perfecta. Pe langa mixer, este important si felul in care mixati. Puneti mixerul la baza recipientului si mixati de jos in sus, urcand foarte usor, astfel incat maioneza sa se formeze. Cand maioneza s-a format puteti sa mixati si de sus in jos cat sa omogenizati bine maioneza. Folositi un recipient inalt si ingust, cum sunt paharele gradate ale mixerelor verticale sau puteti folosi chiar un borcan de 800ml. Important e sa fie ingust si suficient de inalt.

Dupa ce ati mixat maioneza vegana, puteti adauga in ea orice doriti. Se pot adauga ierburi aromatice, castraveciori murati, capere, rosii uscate sau orice mai doriti. Puteti s-o transformati in orice fel de sos de maioneza doriti, adaugadu-i ingredientele dorite. O puteti transforma intr-o maioneza picanta, intr-un sos tartar sau o puteti adauga in oricare preparate care necesita maioneza. In plus, se pastreaza foarte bine pentru mai multe zile in frigider si nu-si schimba gustul. Va recomand oricum sa faceti portii mici pentru ca se face repede si o puteti pregati in doar 30 de secunde. Sper din suflet sa va fie de folos aceasta reteta si s-o incercati si voi pentru o salata de vinete sau pentru sosul votru preferat.

Mod de preparare maioneza vegana:

Tefal produse pentru preparerea alimentelor

Ultimele retete:

Chiftelute mexicane cu legume – reteta video

Chiftelute mexicane cu legume - reteta video Reteta de chiftelute mexicane cu legume este ideala pentru perioada verii, atunci cand...

Coliva traditionala romaneasca din arpacas – reteta video

Coliva traditionala romaneasca din arpacas - reteta video In acest fel coliva traditionala a pornit de la a fi un...

Pizza cu legume coapte / Pizza vegetariana – reteta video

Pizza cu legume coapte / Pizza vegetariana - reteta video Reteta de pizza cu legume coapte este una pe care...

Prajitura gaurita cu capsuni si mascarpone – reteta video

Prajitura gaurita cu capsuni si crema de mascarpone - reteta video Reteta de prajitura gaurita cu capsuni, prajitura insiropata cu...

Inghetata fara zahar cu capsuni – reteta video

Inghetata fara zahar cu capsuni - reteta video 250 g mascarpone500 g capsuni400 ml lapte de cocos (la...

Chifle umplute cu oua si legume la cuptor – reteta video

Chifle umplute cu oua si legume la cuptor - reteta video Reteta de chifle umplute cu oua si legume este...