Chilli con carne, un preparat mexican delicios – reteta video

Chilli con carne
Reteta de chilli con carne este ideala pentru iubitorii de carne. Daca va place sosul bolognese sau sosurile pe baza de carne tocata, aceasta reteta este pentru voi.
Preparare 20 minute
Gatire 1 ora 30 minute
Timpul total 1 ora 50 minute
Categorie Fel principal
Bucatarie Mexicana
Servire 6 portii
Calorii 663 kcal
Va place aceasta reteta?Va rog sa-i acordati 5 stelute!
4.19 from 108 votes

Ingrediente
 

  • 1 kg carne tocata de vita
  • 2 cepe tocate marunt
  • 800 g rosii pasate
  • 1 ardei gras tocat marunt
  • 2 conserve fasole rosie Bonduelle Bio
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 lingura coriandru macinat
  • 1 lingurita pudra de usturoi
  • 1 lingura boia dulce
  • 1 lingura chimion
  • 1 lingurita boia iute
  • putina sare

Mod de preparare video
 

  • Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de chilli con carne il gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Sustine-o pe Jamila cu distribuire!

Nutritie pe portie/bucata

Calorii: 663kcal | Glucide: 35g | Proteine: 39g | Grasimi: 42g | Grasimi saturate: 13g | Colesterol: 118mg | Sodiu: 623mg | Fibre: 10g | Zahar: 9g | Vitamina A: 1594IU | Vitamina C: 41mg | Calciu: 118mg | Fier: 9mg

Reteta de chilli con carne este ideala pentru iubitorii de carne. Daca va place sosul bolognese sau sosurile pe baza de carne tocata, aceasta reteta este pentru voi. Mie imi place foarte mult carnea de vita, asa ca o am mereu in congelator. Cumpar mai multa carne de la macelaria mea preferata si congelez. Pun in frigider ceea ce folosesc imediat, iar ce am in exces, pun in congelator. Cand am nevoie de carne, doar decongelez si pot pregati o tocana cu rasol de vita sau orice altceva. Imi place sa am la dispozitie alimente din care pot gati ceva sanatos si gustos. Cum ii am si pe cei doi copii ai mei, incerc sa fac mancare si pentru ei, mai ales pentru Sarah care e mai mare.

Imi place aceasta reteta de chilli con carne pentru ca e simplu de realizat, foarte gustoasa si pentru ca o pot servi in mai multe feluri. Pentru inceput aveti nevoie de carne tocata de vita. Poate sa fie si de pui sau chiar de curcan. Cea de porc nu e potrivita pentru ca e grasa si in mod obisnuit nu se foloseste. La baza, aceasta reteta este una mexicana, insa este mult mai faimoasa in Statele Unite. Americanii pur si simplu adora aceasta reteta si o tot prepara. O folosesc in orice, chiar cu paste, hamburger sau hot dog. Imi doream foarte mult s-o fac, insa mereu s-a ivit cate ceva si n-am apucat. De data aceasta am vrut neaparat s-o impartasesc si cu voi.

De ce ingrediente avem nevoie pentru un super preparat mexican cu carne tocata?

Fiind o reteta mexicana, am folosit in chilli con carne ingrediente specifice Mexicului. In primul rand am folosit 2 conserve de fasole rosie bio de la Bonduelle. Fasolea boabe fiarta este esentiala in acest preparat, iar eu am preferat-o pe cea bio fiind mult mai sanatoasa si mai gustoasa. Poate fi orice fel de fasole uscata, de orice culoare. Pentru a da gust am calit ceapa si ardei gras apoi am pus carnea si am calit-o si pe ea. E foarte important sa caliti bine si carnea ca sa aiba si ea un gust minunat. Pentru ca e chilli, trebuie neaparat sa punem boia dulce si mai ales iute. Asta tine doar de gustul vostru. Puteti pune oricat de multa sau de putina doriti. Puteti pune chiar ardei iute uscat si rehidratat.

Lasati apoi chilli con carne sa fiarba. Cu cat fierbe mai mult, cu atat va fi mai bun si mai gustos. Eu il las la foc mic sa fiarba lent. Amestec si adaug apa la nevoie si las cratita sa fiarba la foc mic. Daca vreti, puteti pune preparatul si in cuptor pentru a fi siguri ca nu se arde. Amestecati in el mult mai rar si puneti mai putina apa. Cand e aproape gata gustati de sare si vedeti daca mai e nevoie de apa. Pentru a servi chilli con carne puteti folosi tortilla, orez sau chiar cartofi. In mod obisnuit se serveste cu orez, se adauga guacamole smantana acra si salata cu rosii, castraveti, ceapa si coriandru. Este o reteta extraordinara pe care o puteti folosi si in alte preparate si care e pe placul tuturor!

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Evaluați această rețetă




Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele retete

Urmăriți-ma pe:

1,131,200FaniÎmi place
307,203CititoriConectați-vă
19,703CititoriConectați-vă
553,100CititoriConectați-vă
1,860,000AbonațiAbonați-vă