Briose cu ciocolata – reteta video

Carte de bucate - JamilaCuisine Cele mai iubite retete - vol.2
Carte de bucate - JamilaCuisine Cele mai iubite retete - vol.2
Carte de bucate - JamilaCuisine Cele mai iubite retete - vol.2
Briose cu ciocolata
Briose cu ciocolata - reteta video
Servire Preparare Gatire
17 bucati 15 minute 20 minute
4.2/5348 voturi
Ingrediente

Briose cu ciocolata nu mai facusem de ceva vreme. Nu stiu de ce insa, dar parca as fi facut o portie de briose ciocolatoase, proaspat scoase din cuptor, mai ales pentru ca voiam sa va impartasesc si voua o reteta nemaipomenita de briose cu ciocolata, gata foarte repede si extrem de gustoase. Sotul meu cam stramba din nas la aceasta reteta, pentru ca el nu prea e fan al ciocolatei, mereu spunandu-mi ca este prea amara.

Dupa ce am facut briosele, eu eram foarte entuziasmata de cum arata si de cum miros, iar el se uita neincrezator la ele. Surpriza a venit cand le-a incercat cu dulceata de capsuni facuta de mine pentru o alta reteta si a avut o revelatie. I-a placut foarte mult combinatia de briose cu ciocolata si dulceata, iar eu am fost extrem de fericita ca a putut sa le aprecieze la adevarata lor valoare .

Pentru reteta de briose cu ciocolata am ales sa folosesc cacao, o cantitate destul de mare, pentru ca se gaseste foarte usor cacao de buna calitate si pentru ca este mult mai usor de lucrat cu ea. Pentru unt, am micsorat cantitatea acestuia si am folosit o tehnica noua pentru briose, aceea a incorporarii untului rece in ingredientele uscate si adaugarea ulterioara a ingredientelor lichide, ouale, respectiv iaurtul. Iaurt puteti folosi de care doriti, fie mai gras fie mai slab, iar la nevoie puteti pune si smantana.

Dupa cum v-am spus, noi am servit briosele cu dulceata de capsuni facuta in casa, nu foarte dulce, dar extrem de parfumata. Briosele cu ciocolata se pot servi calde sau reci, se pot glazura, se pot umple sau se pot servi ca atare, alaturi de o cafea sau de un pahar cu lapte. Puteti incerca si reteta mea de briose cu fulgi de ciocolata sau de briose cu afine.

Mod de preparare briose cu ciocolata: